Nem betaling med MobilePay.
Vælg levering eller afhentning.

En krop i balance med De Fem Tibetanere

Har du også hørt om De Fem Tibetanere, og er nysgerrig på, hvad det er for en størrelse. Se med her, hvor vi guider dig igennem øvelserne samt giver en forståelse for, hvad de gør ved kroppen.

 

De Fem Tiebetanere er fem ret enkle og meget powerfulde øvelser, som hjælper til balance i din krop! De giver fornyet energi både i kroppen og sindet med det samme, du har udført dem.

Du kommer nemt i gang med De Fem Tibetanere, da du kan lave øvelserne direkte på stuegulvet, på græsplænen eller for ekstra komfort på en yoga måtte. Du behøver ikke at skifte til træningstøj, så det er bare med at tage fat i dem, når det lige passer i dagsprogrammet.

Historien bag De Fem Tibetanere

De Fem Tibetanere er udtænkt af de tibetanske munke for ca. 2.000 år siden, da de jagtede kilden til evig ungdom. Øvelserne er bygget op på baggrund af den kinesiske taoistiske tro på, at sygdom er et resultat af, at energistrømmen i kroppen er blokeret. Det sker når Yin og Yang ikke er i harmoni med hinanden.

Sådan laver du De Fem Tibetanere

Det tager ca. 10 til 15 minutter, når du tager 21 gentagelser. Lav dem en gang om dagen, det kan være morgen, middag eller aften afhængig af, hvad der passer bedst for dig.

De Fem Tibetanere  er fem øvelser med 21 gentagelser af hver.

Målet er, at der skal laves 21 gentagelser af hver, men som nybegynder kan du evt. starte med 3 (altid et ulige antal) af hver og trappe op med 2 hver uge, indtil du når de 21. Det sætter gang i udrensningen i kroppen, så det er vigtigt ikke at starte op med for mange, hvis du ikke er vant til det.

Når du tager 21 gentagelser, kan der være dage, hvor 3 gentagelser er det, du har lyst til. Så tager du tre stk i stedet for at springe over.

LÆS OGSÅ; Yogatøj, der siger Namaste til velvære

Hvad sker der i kroppen, når du laver De Fem Tibetanere

De fem øvelser vil sætte helbredene kræfter i gang, og listen indeholder tiltrækkende tilstande for den, som søger en krop i balance. Dette sætter du i gang:

  • Øger følelsen af velvære og harmoni
  • Sænker aldringsprocessen
  • Styrker muskler og led
  • Forbedrer din søvn
  • Øger din smidighed
  • Harmonerer hormonbalancen
  • Bedrer fordøjelsen
  • Bedrer lymfesystem
  • Beroliger dit sind
  • Mindsker stress-niveauet
 

Sådan laver du De Fem Tibetanere

RITE 1: 

Stå med udstrakte arme og drej rundt om dig selv. Beslut dig fra starten hvor mange gange du vil gentage hver øvelse. Drej rundt det antal gange. Du skal altid lave et ens antal af de fem øverlser.

RITE 2: 

Læg dig fladt på gulvet med armene langs kroppen. Løft hoved og hage mod brystet samtidig med du løfter dine ben lodret og strakte op. Brug din vejrtrækning. Træk vejret ind når du løfter og pust ud, når du sænker.

RITE 3:

Sæt dig på knæene med kroppen ret og placer hænderne i siden eller på baglåret. Sænk hovedet mod brystet. Læn dig tilbage på en indånding og svaj i din ryg. På en udånding kommer du tilbage til udgangspunktet.

RITE 4:

Sæt dig på gulvet med udstrakte ben og håndfladerne placeret i gulvet. Pres hagen ind mod brystet. Kom derefter op i bro på en indånding med bøjede knæ og strakte arme. På en udånding kommer du ned at sidde igen og tilbage til udgangspunktet.

RITE 5:

Læg dig på maven og sæt hænderne ud fra skulderne. Stræk armene, så kun tæer og hænder er i underlaget. På en indånding bøjer hofterne og bagdelen kører op, så kroppen danner en pyramide. Kør nu tilbage til udgangspunktet på en udånding.

Giv dis selv tid til at ligge en stund og nyde øvelsernes effekt på din krop og sind.

En krop i balance med vitaminer og mineraler

Ud over fysisk styrkelse af din krop, så har kroppen dagligt brug for vitaminer og mineraler, der bidrager til at vedligholde alle kroppens funktioner. Det får du ved at spise en sund og varieret kost. Du skal særligt spise mange forskellige økologiske grøntsager og huske de forskellige farver, da de bidrager forskelligt. De færreste danskere spiser dagligt nok grøntsager til, at det daglige vitaminbehov bliver dækket.

Med vores vitaminpakker vejleder vi til, hvilke kosttilskud, der kan bidrage til at opretholde en krop i balance. Du kan se nærmere på vitaminpakkerne her, som vi tilbyder i basis eller udvidede pakker.

LÆS OGSÅ: Guide til vitaminer med sammensatte vitaminpakker

 

Bella Beluga yogatøj

Bella Belugas yogatøj er lavet i et let og svedabsorberende materiale, der følger kroppen. Er som en drøm at have på.