Disse bananpandekager er gået hen og blevet en fast bestanddel af weekendens morgenmåltid. Enten lørdag eller søndag byder bordet på disse pandekager. Og det er ikke uden grund. De er både mættende, sunde, festlige og smager helt fantastisk.
Samtidig er de nemme at lave og en god weekendtradition. Her får du opskriften på de lækre og svampede bananpandekager som familien i alle aldre elsker.
Bananpandekager til 2-3 personer
- 2 modne bananer
- 2 æg
- 2 spiseske (mandel) mel
- 2 spiseske havregryn
- 1 tsk bagepulver
- Evt. vanilie
- Kokosolie til stegning (smagsneutral)
Herhjemme bruger vi oftest mandelmel for at undgå gluten for de i husstanden, som gerne vil det. Men almindeligt mel kan lige såvel anvendes. Havregryn er fra naturens side glutenfri, men glutenallergikere skal bruge glutenfri havregryn. Vanillekorn er en ekstra luksus, men de kan også undværes pga. bananernes sødme.
Fremgangsmåde
Put alle ingredienser i blenderen. Har du ikke en blender, så kan du også klare det med en håndmikser. Kør ind til det hele er mikset godt sammen. Læg dejen på panden til små pandekager og vend nogle gange til de er stegt færdig.
Topping til bananpandekager
Top med hvad du synes af bær og meloner, kiwi og andre frugter. Hos os er børnene meget glade for at toppe med nutella, men du kan også bruge sukkerfrit syltetøj, forskellige slags sirup eller helt uden.
Ps. Med mindre du har lavet en meget stor portion, så forvent ikke at have nogen til overs. Men sker det, at du har flere tilbage, så kan de både lægges i køleskabet til en snack i løbet af dagen eller i fryseren til en anden god dag.